RETETA DE HALLOWEEN: MASCA DE FATA CU DOVLEAC

CÂTEVA TIPURI DE REMEDII NATURISTE CU DOVLEAC, POTRIVIT PROBLEMELOR SPECIFICE ALE TENULUI

1. PIELEA USCATĂ, REVITALIZATĂ CU MASCA DE FAŢĂ CU DOVLEAC ŞI SMÂNTÂNĂ

Înainte de a folosi dovleacul în prepararea unor măşti pentru faţă este bine să îl fierbi puţin, iar apoi să-l amesteci în blender până când obţii un piure fin. Dacă ai ten uscat, amestecă o lingură de pastă de dovleac, o lingură de smântână şi o linguriţă de miere, apoi aplică produsul obținut pe faţa curată şi umedă. Las-o să-şi facă efectul zece minute, iar apoi îndepărteaz-o cu puţină apă caldă.

2. O MASCĂ DE FAŢĂ CU DOVLEAC ŞI LĂMÂIE PENTRU PIELEA GRASĂ

Acelaşi piure fin poate fi amestecat cu o lingură de suc de lămâie, care ajută la o mai bună circulaţie la nivelul pielii şi reglează pH-ul. Lămâia poate fi înlocuită cu oţet de mere, un alt ingredient natural sănătos. Dacă adaugi zahăr brun la ingredientele de mai sus vei obţine un scrub excelent. Aplică masca pe faţă şi curată pielea cu mişcări circulare şi blânde, iar după aproximativ 15 minute îndepărtează masca de pe faţă.

3. ACNEEA SE POATE TRATA CU O MASCĂ DE FAŢĂ CU DOVLEAC ŞI ALBUŞ DE OU

Piureul de dovleac se mai poate combina cu un albuş de ou, iar compoziţia trebuie amestecată puternic până la o omogenizare perfectă. Masca astfel obţinută se aplică pe toată faţa, evitând zona ochilor şi a gurii. Las-o pe faţă până se usucă în totalitate şi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Albuşul de ou va amplifică acţiunea dovleacului, reuşind să controleze excesul de sebum şi apariţia coşurilor. Dacă ai o piele ternă, pune în plus la mască o lingură de lapte, pentru un plus de luminozitate.

Sursa: Totul despre mame

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

COSUL MEU
//
Coșul tău este momentan gol.
0
//